انواع تجهیزات لیفتراک
سایر تصاویر
انواع تجهیزات لیفتراک

در این مقاله به بررسی انواع تجهیزات لیفتراک پرداخته میشود. لیفتراک ها وسیله‌ای می باشد که دو شاخک در جلوی روی  خود دارد و از آن برای بالا بردن و پایین بردن وسایل و جابه‌جایی آن‌ها استفاده می‌گردد. این ماشین های کاربردی در کارخانه جات  دارای یک دکل، شاخک و الحاقیات می باشند که با توجه به نوع فعالیت آن‌ها در انبار کردن بار، حمل‌ونقل و جابجایی طراحی شده اند و کاربرد بسیار فروانی دارند. لیفتراک ها  که به نام چنگال کامیون نیز شهرت یافته اند، یک کامیون صنعتی موتوردار می باشند که برای بلند کردن و جابجایی کالاها روی پالت در محوطه های انبارداری و  انبارها ، تأسیسات ذخیره سازی  کارخانه ها و مراکز توزیع استفاده ی بسیار فراوانی می شود. بسته به نوع طراحی که دارند، برخی از لیفتراک ها در صنعت به اپراتورها این  اجازه را  می دهند در هنگام رانندگی یا کار با دستگاه استراحت کنند.

با توجه به موارد بسیار مهم  پیشرفت تکنولوژی صنعتی، برای پیشبرد بسیار بهتر امور و جابجایی وسایل سنگین این ها یک نیاز اساسی را  برای افراد مختلفی ایجاد می کند که به دنبال ابزاری بگردند که این کار را بسیار  آسان‌تر نمایند و بازدهی کارشان را نیز بسیار بیشتر کنند.

انواع تجهیزات لیفتراک و برند هایشان کدام اند؟

لیفتراک ها تجهیرات بسیار زیادی را دارند و همچنین برندهای بسیاری را در بازار ارائه می نمایند.  برندهای موجود در بازار از این قرار می باشد: لیفتراک تویوتا،لیفتراک کوماتسو،لیفتراک سپاهان،لیفتراک سهند،لیفتراک بائولی،لیفتراک زوملاین،لیفتراک baoli،لیفتراک هیوندایی و…. توجه کنید که برخی قطعات لیفتراک‌های با یکدیگر بسیار شبیه بهم می‌باشند و به‌عنوان‌مثال: برخی قطعات لیفتراک TCM ژاپن را می‌توانیم روی لیفتراک‌های ساخت کشور چین پیدا کنیم. (به دلیل همکاری کمپانی‌های سازنده لیفتراک در چین با ژاپن) همچنین قطعات و انواع تجهیزات لیفتراک کوماتسو ژاپن و یا نیسان ژاپن را روی بقیه لیفتراک‌ها پیدا کرد. به‌طور مثال و نمونه :در لیفتراک‌های دوگانه‌سوز  یعنی اینکه( با سوخت گاز و یا بنزین کار می‌کنند) موتور نیسان مدل NISSAN K25 بسیار معروف شده است و شهرت بسیار زیادی دارد، که به‌زودی لیفتراک‌های نیسان، کوماتسو و همچنین لیفتراک‌های ساخت چین مانند هلی، lonking، zoomlion-chery ( زوملاین زوم لاین چری ) و … می‌توانید پیدا کنید. اغلب قطعات آن‌ها درزمینهٔ موتورشان بسیار  مشترک می‌ باشد.

موتور لیفتراک را توضیح دهید؟

موتور بسیار قطعه ای حساس و مهم می باشد، لیفتراک های موجود در بازار های داخلی ایران در بسیاری از موارد موتور های لیفتراک شبیه یکدیگر را دارند. که به‌طور بسیار کامل باید در باره ی آن تحقیق نمایید موتورهای لیفتراک ها  مانند: میتسوبیشی، ایسوزو، تویوتا ف کوماتسو، ریکاردو و … از محبوبیت بسیار زیادی، برخوردار می باشند. قطعات موتوری لیفتراک این دستگاه‌های بسیار کاربردی ممکن می باشد از چین، ژاپن یا ترکیه یا امارت تهیه و توزیع گردد،  اما  مرجع فروش معتبر و ضمانت کننده ای را مطمئننا در کیفیت قطعه تضمین می‌ نمایند.

 

پیشتر بدانید : لاستیک لیفتراک در اصفهان

گیربکس لیفتراک را توضیح دهید؟

لازم به ذکر است گیربکس اغلب لیفتراک‌ها در حال حاضر در بازار ها به‌صورت خودکار ارائه می‌ شود، در لیفتراک‌های بسیار قذدیم گیربکس‌های دستی روی لیفتراک‌ها استفاده ی فراوانی دارد. مهمترین مزیت گیربکس های دستی این می باشد که بسیار ساده هستند و گاهی اوقات مکانیک ها نسبت به تعمیرات آن مسلط می باشند  اما در حالت کاملا  خودکار نیازمند است که تعمیرکار لیفتراک تخصصی و تجربه ی بسیار کافی را در این زمینه داشته باشد. برخی مدل‌های لیفتراک‌های آلمانی هستند به مانند: لینده و یا یوهان ریش بصورت هیدرو استاتیکی کار می دهند. ممکن است این لیفتراک‌ها دارای کیفیت بسیار خوبی می باشند ولی تعمیر و نگهداریش کاملاً تخصصی می باشد و  باید در هنگام خرید به این موضوع توجه بسیار زیادی داشته باشید.

  • سیلندر لیفتراک

توجه داشته باشید: سیلندر، پیستون، یاتاقان، میل لنگ ، سوپاپ دود ، سوپاپ هوا ، انژکتور ، سر سیلندر ، واشر سر سیلندر ، پمپ گازوئیل ، فیلتر هوا ، فیلتر گازوئیل ، فیلتر بنزین ، میل‌سوپاپ ، بادامک ، چرخ طیار ، فلایویل ، دنده فلایویل ، تسمه دینام،  استارت ، باطری لیفتراک ( باتری ) ، فنر ، کاسه‌نمد ، لاستیک ، ساق سوپاپ ، برش سیلندر ، دزدگیر یا دسته‌موتور لیفتراک، بلوک سیلندر لیفتراک، درب سوپاپ لیفتراک، واشر درب سوپاپ ، منیفولد ورود هوا ، منیفولد خروج هوا، اسیک موتور، فیل تایپیت ، شمع موتور، رینگ پیستون، خار پیستون و … می باشد باید دقت کنید که در موتورهای مختلف دیزلی، بنزینی و … ممکن می باشد برخی از قطعات لیفتراک زیاد یا کم شوند.

  • دکل لیفتراک

دکل لیفتراک‌ها اکثرا در مدل 2 کشو، 3 کشو، و 4 کشو با ارتفاع بالابری 3 ، 4 ، 4.5 ، 4.8 ، 5 ، 6 ، 7 متر ارائه شده است و به بازار عرضه می گردد. این دکل‌های لیفتراک را می‌توانید به‌صورت تک جک، دو جک ارائه نمایید که در حالت جفت جک کمی دید  بسیار بازتری را ارائه می‌ کنند. از الحاقیات ، آپشن دکل لیفتراک میتوانید به موارد زیر اشاره ای داشته باشیم:

  • شاخک لیفتراک (از 1 الی 2 متر معمول است)
  • دوکشو شاخک لیفتراک
  • زنجیره دکل لیفتراک
  • جک بالابر دکل
  • ساید شیفت
  • جک دست دکل (گارد دکل)
  • کیت جک بالابر لیفتراک
  • بلبرینگ دکل لیفتراک
  • لوله و شیلنگ‌های دکل
  • سنسور دکل لیفتراک
  • قطعات برقی لیفتراک

قطعات برقی عبارت است از: چراغ جلو لیفتراک، بوق لیفتراک، سنسور صندلی لیفتراک، بوق دنده‌عقب لیفتراک، آینه جانبی لیفتراک، آینه محدب لیفتراک، چراغ گردان لیفتراک ف باطری، دینام استارت، دستور راهنمای مربوط به آن

قطعات بدنه لیفتراک کدام اند؟

 قطعات لیفتراک شامل: شاسی لیفتراک، وزنه تعادل لیفتراک، اتاق راننده و دکل لیفتراک، قطعات اکسل لیفتراک می باشند علاوه بر آن، سایر قطعات لیفتراک ها عبارت است از: فرمان لیفتراک، آمپر لیفتراک، صندلی لیفتراک، کاور اتاق لیفتراک، لیور لیفتراک، شیر بالابر، پمپ هیدرولیک لیفتراک، لاستیک لیفتراک، رینگ لیفتراک، اگزوز لیفتراک و….. به بررسی بیشتر لیفتراک می پردازیم.

  • صندلی لیفتراک

صندلی لیفتراک‌ها اکثرا در دو مدل فنردار و ساده وجود دارند. با توجه به عدم وجود کمک فنر در لیفتراک استفاده از یک صندلی که فنردار باشد ضروری است و تجهیزات ایمنی آن مثل کمربند باید در محیط های صنعتی کامل باشد. مدل های ساده اقتصادی‌تر نیز وجود دارد و اگر لیفتراک را نهایتاً هفته‌ای هفت ساعت یا روزی یک ساعت ئر محیط های کاری و باربری استفاده می‌ نمایید بطوری  که اپراتور زیاد روی آن نشیند نیز گزینه ی بسیار مناسبی است.

  • لاستیک لیفتراک

تایر لیفتراک یا لاستیک لیفتراک در سه مدل موجود می باشد: کوشیون تایر، جامد (توپر) و پنوماتیک هوا.لاستیک کوشن لیفتراک از کائوچو جامد هستند که به بازار ارائه می گردند و به طور مستقیم بر روی چرخ های لیفتراک  قرار می گیرند. ارتفاع بسیار کمی را در بر دارند و شعاع چرخشی بسیار کمی را شامل می شوند که یک مزیت بسیار بزرگ در قابلیت مانور دهی این تایر ها هستند. کوشیون تایر ها برای کار در محیط‌های داخلی و یا سطوح بسیار صاف مانند بتن بسیار عالی و مناسب هستند ولی برای محیطهای ناهموار بیرونی غیرقابل استفاده می باشند.

  • فن لیفتراک

فن لیفتراک ها بیشتر در پشت رادیاتور لیفتراک‌ها قرار دارد و  مدل‌های بسیار مختلفی را شامل می شود. بیشتر فن لیفتراک ها شامل: مکنده یا دمنده در بازار ارائه می گردند. فن لیفتراک ها در حالت دمنده ای که باشد زمانی است که پشت رادیاتور  لیفتراک قرار می‌گیرند، هوای بیرون  را از سمت موتور می کشند و با گذر از رادیاتورهای لیفتراک ها به بیرون از جعبه منتقل می نمایند. این حالت را مکانیک لیفتراک می نامند  و کارشناسی  بسیار زیادی توصیه می‌گردد. زیرا در حالت مکش گردوخاک و … بسیار زیادی را به درون می کشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *